Elevråd

header-stripes-illustration

Sæt fokus på SSF i elevrådet

Er I interesseret i at sætte fokus på SSF – Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab – på jeres skole? Så er I kommet til det rette sted!

SSF er en vigtig del af skolens læseplan, da det giver jer elever en grundlæggende forståelse af sundhed og seksualitet samt viden om familie- og samfundsliv. Som elevråd kan I spille en vigtig rolle i at fremme dette vigtige emne på jeres skole.

Videoen giver en mere bred introduktion til SSF og viser eksempler på, hvilke emner i kan arbejde med. I videoen vil I også høre fra to unge, der vil give jer indsigt i, hvorfor SSF er så vigtigt og hvordan I kan få jeres skole til at tage emnet seriøst.

Proces - sæt fokus på SSF

I klasserne

I elevrådet

Over for ledelsen

Se filmen og få de andre eleveres input.                                                              I kan bruge dette redskab.

Kortlæg hvordan det går med SSF på jeres skole.                                                     I kan bruge dette redskab.

Fortæl ledelsen, hvad I mener, de skal fokusere på og hvorfor.                              I kan bruge dette redskab.

Vi håber, at I vil bruge disse ressourcer til at lære mere om SSF og tage aktivt del i at fremme sundhed, seksualitet og familieliv på jeres skole.

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden