Pressemateriale

header-stripes-illustration

Ny hjemmeside giver overblik over al inspiration til seksualundervisningen

Artikel i Folkeskolen d. 24.januar 2023

Som en del af en ny national indsats for at løfte seksualundervisningen tilbyder en ny hjemmeside et samlet overblik over undervisningsmateriale, der kan bruges til at undervise i skolens nok mest underprioriterede fag.

Når alles ansvar - bliver ingens ansvar!

Artikel i Praksis nr. 9. 2023

Oplever du en udfordring i at undervise i køn, seksualitet,
rettigheder og grænser, som er nogle af de tematikker, der
sættes fokus på i det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab?

Hvis svaret er ja, så er du ikke den eneste…

Tre gode grunde til at bruge SSF-kompas

Artikel på EMU 2023

SSF-kompas er en digital portal, der giver overblik over gratis ressourcer til undervisningen i alle fag. Læringskonsulent Rikke Klokker Grønning giver tre gode grunde til at bruge SSF-kompasset.

De små skarpe

Artikel i Praksis nr.9 2023

Pædagogisk konsulent Tine Longfors interviewer  forperson for Danske Skoleelever Marie Holt Hermansen og Anne Roien, forperson for advisoryboardet i det nationale projekt om sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab om perspektiver på sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

 

Ny national indsats skal styrke seksualundervisningen

Artikel i Folkeskolen 3.oktober 2022

En ny hjemmeside med overblik over læremidler er et redskaberne i en ny national indsats, der skal styrke undervisningen i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab. Repræsentanter fra en række skoler var inviteret til kickoffdag for at afprøve det nye materiale…

 

Når alles ansvar - bliver ingens ansvar!

Oplæg på Digidage 2022 v/projektleder Mette Bech

Du vil gennem en rundtur på SSFkompas.dk få et overblik over, hvordan den digitale platform kan hjælpe lærere, ledelser og forvaltning med at styrke det obligatoriske emne; sundheds – og seksualundervisning og familiekundskab i fagene, på skolen og i kommunen.

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden