Om SSFkompas

header-stripes-illustration

Film om ssfkompas

Hvad gør du som lærer eller ressourceperson, når dine elever ønsker mere viden om mental sundhed, krop, seksualitet og mangfoldige familieformer? Vi har skabt SSF Kompas, en digital portal, som kan inspirere til undervisning i sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab, det obligatoriske, timeløse fag, som ofte kaldes SSF.

Ved at bruge kompasset kan du som lærer skabe et rum for, at eleverne med udgangspunkt i egne og andres erfaringer kan tage stilling til komplekse problemstillinger. De får mulighed for at lære at sætte sunde grænser, tackle hverdagsudfordringer og tage kritisk stilling til det, de møder på deres vej, så de kan navigere i eget liv.

SSF-kompasset bygger på det brede positive sundhedsbegreb og tager udgangspunkt i fælles mål.

Med kompasset kan alle skoler få et gratis kompetenceløft, både online, på egen skole og på CFU. Det digitale kompas viser dig vejen til forskellige kursusformater, lige meget hvor i landet du bor:

Du kan få et besøg på din skole, så I i jeres team kan få mere viden og inspiration til at undervise i SSF i jeres fag. Du kan deltage i en kick off dag på dit regionale Center for Undervisningsmidler. Du kan blive uddannet til ressourceperson, så du kan hjælpe med at fastholde fokus på SSF på din skole eller du kan deltage i et national online netværk, hvor du kan sparre med andre, der ønsker at løfte undervisningen i SSF.

Med kompasset kan du også navigere rundt i relevante læremidler, som du og dit årgangsteam kan bruge, når I vil tænke SSF ind i fagene. Ud fra enten temaer eller fag kan I finde forløb, der passer til netop jeres elevgruppe. Det kunne for eksempel være et forløb som kombinerer køn i historie med familieformer i samfundsfag og pubertet i naturfagene.

Brænder du også for at hjælpe jeres elever med at navigere i eget liv? Så tag fat i din leder, så I sammen kan være med til at sætte SSF på landkortet.

Brug kompasset på www.ssfkompas.dk

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden