Vores børnehjem – Tobias skal spille kamp

header-stripes-illustration

Om læremidlet

På børnehjemmet Skovgården bor 18 børn, som ikke kan være hos deres forældre, fordi de ikke kan passe godt nok på dem. De børster tænder om morgenen, går i skole og glæder sig til fødselsdage, slikdage og iPad-tid.

Tobias elsker fodbold. Da han boede hjemme hos sin far, spillede de tit sammen i haven. Han går til fodbold i en klub tæt på Skovgården, og i dag skal han spille kamp. De børn, der er på børnehjemmet i weekenden, skal se kampen og heppe på ham – og han vil vildt gerne vise dem, at han kan score et mål.

Udsendelsen er 2. afsnit ud af 9 korte fortællinger om børn på børnehjemmet Skovgården, og er oplagt at inddrage i arbejdet med det obligatoriske emne ‘Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, hvor der sættes fokus på familieliv, livsstil og levevilkår, rettigheder og trivsel. I denne udsendelse kan det være relevant at tale om fritidsinteresse og hvorfor det er vigtigt, at alle børn har mulighed for at deltage i en fritidsinteresse. Det er oplagt at sætte spot på begrebet familie og hvad der definerer en familie, men også at tale om, hvad udsendelsen gør ved eleverne og deres forståelse af, hvad det vil sige at bo på børnehjem. 

Målgruppe

1.-4. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Familieliv, Livsstil og levevilkår, Rettigheder, Trivsel

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden