Vores børnehjem – Lærke og Sarah skal ride

header-stripes-illustration

Om læremidlet

På børnehjemmet Skovgården bor 18 børn, som ikke kan være hos deres forældre, fordi de ikke kan passe godt nok på dem. De børster tænder om morgenen, går i skole og glæder sig til fødselsdage, slikdage og iPad-tid.

Lærke og Sarah skal have en prøvetime for at finde ud af, om de skal begynde at gå til ridning. Sarah har prøvet at ride før, dengang hun boede hos sin plejefamilie, men Lærke har aldrig siddet på en hest før, så hun er meget nervøs selvom de voksne lover at passe godt på hende.

Udsendelsen er 4. afsnit ud af 9 korte fortællinger om børn på børnehjemmet Skovgården og er oplagt at inddrage i arbejdet med det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, hvor der sættes fokus på familieliv, livsstil og levevilkår, rettigheder og trivsel. I denne udsendelse kan det være relevant at tale om fritidsinteresse, og hvorfor det er vigtigt, at alle børn har mulighed for at deltage i en fritidsinteresse. Det er oplagt at sætte spot på begrebet familie, og hvad der definerer en familie, men også at tale om, hvad udsendelsen gør ved eleverne og deres forståelse af, hvad det vil sige at bo på børnehjem. 

Målgruppe

1.-4. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Livsstil og levevilkår, Familieliv, Rettigheder, Trivsel

Andre temaer om Livsstil og levevilkår

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden