Vores børnehjem – Lærke og Sarah skal ride

header-stripes-illustration

Om læremidlet

På børnehjemmet Skovgården bor 18 børn, som ikke kan være hos deres forældre, fordi de ikke kan passe godt nok på dem. De børster tænder om morgenen, går i skole og glæder sig til fødselsdage, slikdage og iPad-tid.

Lærke og Sarah skal have en prøvetime for at finde ud af, om de skal begynde at gå til ridning. Sarah har prøvet at ride før, dengang hun boede hos sin plejefamilie, men Lærke har aldrig siddet på en hest før, så hun er meget nervøs selvom de voksne lover at passe godt på hende.

Udsendelsen er 4. afsnit ud af 9 korte fortællinger om børn på børnehjemmet Skovgården og er oplagt at inddrage i arbejdet med det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, hvor der sættes fokus på familieliv, livsstil og levevilkår, rettigheder og trivsel. I denne udsendelse kan det være relevant at tale om fritidsinteresse, og hvorfor det er vigtigt, at alle børn har mulighed for at deltage i en fritidsinteresse. Det er oplagt at sætte spot på begrebet familie, og hvad der definerer en familie, men også at tale om, hvad udsendelsen gør ved eleverne og deres forståelse af, hvad det vil sige at bo på børnehjem. 

Målgruppe

1.-4. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Familieliv, Livsstil og levevilkår, Rettigheder, Trivsel

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden