Vitello skal være storebror

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Hjemme hos Vitello er der store forandringer på vej. De bliver serveret over cola og ostechips, men selv ikke dét kan formilde Vitello, der troede, at han skulle have en hund. Nu skal han bare have en dum baby. Hyggelig og morsom højtlæsning for 5-10-årige.

Bogen er velegnet til oplæsning fra 0. klasse og til selvstændig læsning fra ca. 2. klasse. Bøgerne om Vitellos oplevelser er småfilosofiske fortællinger om hverdagens dramaer. Bøgerne er illustreret af Niels Bo Bojesen i en enkel og humoristisk streg, og tegningerne understøtter teksten og kan inddrages i den litterære samtale.

Vitello skal være storebror handler om Vitello, der får at vide at mor og Gregers skal have en baby, så han skal være storebror. Vitello er ikke helt sikker på, at han har lyst til at der kommer en baby, han vil hellere have en hund. Vitello undersøger sagerne, for hvad vil det egentlig sige, at der kommer en baby? I arbejdet med bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift., at eleverne kan tale med om temaerne familieliv samt relation og følelser. Bogen taler ind i et emne, som mange børn har mødt, hvor hvad sker der egentlig, når der kommer en baby ind i familien.

Målgruppe

0.-4. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Familieliv, Relationer og følelser

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden