Vitello får en klam kæreste

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Der flytter nye ind på Vitellos vej, og han håber, de har en dreng. Men de har kun en tøs. Det lykkes pigen at lokke Vitello indenfor, og pludselig er de kærester.

Vitello får en klam kæreste handler om Vitello og og hans møde med pigen Kamma, der flytter ind på vejen. Selvom Vitello ikke leger med piger, får han alligevel eftermiddagen til at gå hjemme hos Kamma med leg og småkager. Besøget ender dog meget uventet med, at Kamma giver ham et kys, og de bliver kærester.

Da bogen er indtalt, og den også findes som tegnefilm, er den meget velegnet til at bruge i forhold til at undersøge, hvordan forskellige modaliteter fortæller historien. Eleverne skal derfor arbejde med bogen/filmen flere gange med fokus på henholdsvis billedside, lydside og tekst.

Vejledningen giver et overblik over, hvordan der kan arbejdes med e-bog og film samt det pædagogiske overlay til e-bogen, som anvendes i forhold til teksten.

I arbejdet med e-bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne relationer og følelser, krop og pubertet samt seksualitet. 

Målgruppe

0.-2. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Krop og pubertet, Relationer og følelser, Seksualitet

Andre temaer om Krop og pubertet

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden