Ultra Nyt (11.11.2019)

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde. Et af emnerne er: Hvert år er der ca. 100 danske børn, der er transseksuelle og ønsker at skifte køn, og det gælder også Kim på 11 år og Marcus på 9 år, der blev født som piger. (Indslaget er det første og varer knap 5 minutter).

I indslaget præsenteres vi for Marcus på 9 år og Simon på 11 år, der begge er født som piger, men føler sig som drenge. Vi følger Marcus, da han fortæller klassekammeraterne, at han gerne vil tiltales Marcus. Og vi er med, da Kim er hos lægen for at få en hormonbehandling. 

I arbejdet med indslaget kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.

Målgruppe

2.-5. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Familieliv, Køn

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden