Ultra Nyt (08.05.2019)

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde. Et af emnerne i denne Ultra Nyt er: Der er masser af billeder af smukke og slanke mennesker på de sociale medier, og det giver mange børn og unge et kropsideal, som er umuligt at leve op til. (Indslaget begynder ca. 5:50 inde i udsendelsen).

Indslaget tager fat på kropsidealer. Mange børn og unge måler sig med andre på de sociale medier, hvilket giver et skævt indtryk af, hvordan de reelt ser ud. Vi møder Josefine og Bertram, som skal beskrive sig selv for en tegner. Hvilket billede har vi egentlig af os selv? Og hvad ser tegneren, når hun ser på Josefine og Bertram? Udsendelsen forklarer også, hvad et kropsideal er. 

Astrid Haug, ekspert i sociale medier, kommer i udsendelsen med bud på, hvad man kan gøre for at beskytte sig selv på de sociale medier.

I arbejdet med indslaget kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.

Målgruppe

2.-5. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Digitalt liv, Normer og idealer

Andre temaer om Digitalt liv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden