Ultra Nyt (08.05.2019)

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dagens vigtigste begivenheder fra Danmark og udlandet serveret i børnehøjde. Et af emnerne i denne Ultra Nyt er: Der er masser af billeder af smukke og slanke mennesker på de sociale medier, og det giver mange børn og unge et kropsideal, som er umuligt at leve op til. (Indslaget begynder ca. 5:50 inde i udsendelsen).

Indslaget tager fat på kropsidealer. Mange børn og unge måler sig med andre på de sociale medier, hvilket giver et skævt indtryk af, hvordan de reelt ser ud. Vi møder Josefine og Bertram, som skal beskrive sig selv for en tegner. Hvilket billede har vi egentlig af os selv? Og hvad ser tegneren, når hun ser på Josefine og Bertram? Udsendelsen forklarer også, hvad et kropsideal er. 

Astrid Haug, ekspert i sociale medier, kommer i udsendelsen med bud på, hvad man kan gøre for at beskytte sig selv på de sociale medier.

I arbejdet med indslaget kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’.

Målgruppe

2.-5. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Digitalt liv, Normer og idealer

Andre temaer om Digitalt liv

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden