The Visitor

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Amerikansk kortfilm. Georgia og Olivia er forelskede i hinanden. Georgia skal møde Olivias religiøse familie og opdager, at der findes uskrevne regler, der truer med at skille dem.

For første gang skal Georgia møde Olivias meget religiøse familie. De må ikke røre hinanden, sover adskilt i hver sin ende af huset, ringer til hinanden om natten – det homoseksuelle forhold er kort sagt ikke acceptabelt. Familiens overhoved, faderen, er dødssyg og tilkalder Georgia på sit dødsleje, hvor han beder hende om at give Olivia mere plads til at tage egne beslutninger og respektere hendes grænser.

Spørgsmål, som vil være naturlige at drøfte, er Olivia og Georgias fremtidige forhold – kan de forblive et par? Hvilke bump vil der være på vejen i New York? Ville det være anderledes i fx DK? Desuden vil det være oplagt at fabulere de to pigers forhistorie. 

På denne måde kan man inddrage det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab og bl.a. diskutere de handlemuligheder, pigerne har.

Homoseksualitet i USA (afhængig af stat) og i den enkelte familie er ofte problematisk. Hvilke konsekvenser kan det have for den enkelte, og er der mulighed for at selv at handle helt konkret? Et andet perspektiv er, hvornår man overskrider den andens grænser, og hvordan og hvornår man kommunikerer om det.

Målgruppe

8.- 10. klasse

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Grænser, Seksualitet

Andre temaer om Grænser

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden