The Breadwinner (Den usynlige pige)

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Da hendes far arresteres af Taliban, forklæder den 11-årige afghanske pige Parvana sig som dreng for at kunne forsørge sin familie i farens fravær. Det er den eneste måde, familien kan overleve på, da det forventes, at kvinderne bliver i hjemmet, afhængige af familiens mænd. Når hun ikke er på markedet, trøster Parvana sin lillebror med fortællingen om den onde Elefantkonge og den ene dreng, der trodsede tyrannen.

Filmen er nomineret til en Oscar for bedste animationsfilm i 2018, den er skabt af den samme instruktør, som stod bag “Brendan og hemmelighedernes bog”, og er i familie med “Sangen fra havet” – tre faktorer, som garanterer en fantastisk historie og smuk, detaljerig animation. Fokus er på det traditionelle kvindesyn i Kabul, hvor Taliban terroriserer befolkningen i almindelighed, og kvinder i særdeleshed. At fortælle historier er et helt centralt element i filmens overordnede tema og i filmens handling. 

“The Breadwinner” (Den usynlige pige) kan perspektiveres med historien om Malala, og du finder en vejledning i mitCFU med mange ideer til undervisningen på engelsk. Desuden har Salam.dk brugt filmen og udstyret den med et omfattende undervisningsmateriale til både dansk, historie og billedkunst.

Det er oplagt at inddrage det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i undervisningen. Her kan du kan sætte fokus på rettigheder og lovgivning om overgreb på kvinder. Både globale perspektiver (som her: pigers situation i Afghanistan) og danske forhold tages op, fx i forbindelse med MeToo-debatten.

Målgruppe

6.-8. klasse

Fag

Engelsk

Type

Film

Tema

Identitet, Normer og idealer, Relationer og følelser, Seksualitet, Trivsel

Andre temaer om Identitet

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden