Tænk hvis det var mig? – Om børneægteskaber i Marokko

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Ultra Nyt Special. Sarah er 10 år, bor i Valby og drømmer om at blive dyrlæge. En dag vil hun gerne giftes, men først vil hun have en uddannelse. Sådan går det ikke for alle piger. I Marokko, hvor Sarahs forældre er fra, bliver nogle piger gift, allerede mens de er børn. Det er faktisk ulovligt, men traditioner og fattigdom gør, at der stadig er børneægteskaber den dag i dag. Så Sarah rejser med Ultra Nyt til Marokko for at undersøge, hvad det er for en fremtid, nogle piger går i møde her. Og om hun selv kan gøre noget for at hjælpe. Sarah besøger blandt andet kvinden Khadija, der har oplevet at indgå i et tvangsægteskab med sin fætter som 16-årig. Hun følger også organisationen Droit et Justice’ arbejde med at begrænse tvangsægteskaber.

Udsendelsen problematiserer pigers rettigheder i Marokko og kan bruges til debat om ligestilling mellem kønnene, tvangsægteskaber og kulturelle forskelle mellem lande og mellem land og by.

I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ med fokus på kønsroller i Danmark og globalt.

Målgruppe

4.-7. klasse

Fag

Natur og teknologi

Type

Dokumentar

Tema

Familieliv, Rettigheder

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden