#StopJomfruMyten 1-3

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dokumentarprogram i 3 dele. Jomfruhinden sidder tværs over skeden. Som et biologisk kyskhedsbælte beskytter den kvindens renhed og uskyld. Ved første samleje brister hinden, og blodet farver det hvide lagen. I århundreder har det været fortællingen hos både folk og fagfolk. Der er blot ét problem: Der findes ingen hinde, som sprænges under den seksuelle debut. Jomfruhinden er ikke en kønsdel, den er en myte – en myte, som koster unge kvinder udstødelse, lemlæstelse … eller livet.
Derfor tager brobyggeren Özlem Cekic fat. Hun søger sandheden om kvinders kønsorganer; hun dykker ned i mytens mørkeste konsekvenser. Og hun sætter handling bag ordene – #StopJomfruMyten er tv, der forandrer verden.

Serien om jomfrumyten vil være relevant at bruge i forbindelse med undervisning i ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’. Mange elever vil sikkert have de samme (faktuelt fejlagtige) forestillinger som de unge mennesker, Øzlem Cekic taler med i dokumentaren. Det kunne derfor være en idé at lade eleverne beskrive, hvad de forbinder med ordet “jomfruhinde”, både før og efter de har set udsendelserne.
Det vil også være helt oplagt at diskutere med eleverne, hvorfor myten om jomfruhinden fortsat lever i bedste velgående i et informationssamfund som vores. Hvem er interesserede i, at myten lever videre? Hvem lider allermest under den? Og hvad skal der til for at at få punkteret myten i alle kredse?

Link til del 2 og 3 kan ses, når du vælger ‘Åbn læremiddel’ nedenfor.

Målgruppe

6.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

Dokumentar, TV udsendelse

Tema

Krop og pubertet, Normer og idealer, Sex

Andre temaer om Krop og pubertet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden