Stop mødomsmyten

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Gennem video, faktaark og spørgsmål til fælles refleksion i klassen får eleverne en større viden om, hvad mødommen er, og får samtidig en dialog om de myter, der er forbundet med mødommen. Myter, som er vigtige at tale med eleverne om, fordi de særligt i nogle kulturer kan koste unge piger mange kvaler. Et vigtigt skridt på vejen til at komme de sejlivede og vildledende myter om mødommen til livs er at tale om dem og bane vejen for, at de unge ikke selv bliver ved med at fastholde dem.

I videoen står unge kvinder selv frem og fortæller om deres egen personlige oplevelse. Når helt almindelige kvinder med forskellig kulturel baggrund står frem og bryder med et svært tabu med udgangspunkt i deres egen oplevelse, så skaber det et rum for både identifikation og reflektion, som kan inspirere andre unge til at gøre det samme.

Det anslåede tidsforbrug er ca. to lektioner. 

Målgruppe

Udskoling

Fag

Tværfag

Type

Forløb

Tema

Normer og idealer, Rettigheder, Seksualitet

Andre temaer om Normer og idealer

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden