Schönheit, Selfies, Selbstkontrolle. Die Suche nach dem perfekten “Ich”

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Tv-reportagen “Skønhed, selfies og selvkontrol. Jagten på det perfekte jeg” er en tv reportage fra ZDF, hvor vi møder 3 forskellige personer, deres familier og deres hverdag. Vi møder Rike og hendes mand. Vi følger Rike, som dyrker sportsgrenen triatlon ved siden af sit job inden for politiet. Hun træner op til at gennemføre endnu en triatlon på Hawaii. Vi møder Felix og kæresten Lukas. Vi får et indblik i deres liv hvor udseende, skønhedsrutiner og idealer fylder det meste af dagen. Vi møder Sarah, hendes mand og deres to børn. Sarah arbejder som influencer, og vi følger hendes hverdag med konstant fokus på det sociale medie Instagram.

Udsendelsen er målrettet elever i grundskolens overbygning og er på tysk og med tyske eller danske undertekster. I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. samtaler om familieliv, livsstil, krop, identitet og digitalt liv.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Tysk

Type

TV udsendelse

Tema

Trivsel

Andre temaer om Trivsel

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden