Schönheit, Selfies, Selbstkontrolle. Die Suche nach dem perfekten “Ich”

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Tv-reportagen “Skønhed, selfies og selvkontrol. Jagten på det perfekte jeg” er en tv reportage fra ZDF, hvor vi møder 3 forskellige personer, deres familier og deres hverdag. Vi møder Rike og hendes mand. Vi følger Rike, som dyrker sportsgrenen triatlon ved siden af sit job inden for politiet. Hun træner op til at gennemføre endnu en triatlon på Hawaii. Vi møder Felix og kæresten Lukas. Vi får et indblik i deres liv hvor udseende, skønhedsrutiner og idealer fylder det meste af dagen. Vi møder Sarah, hendes mand og deres to børn. Sarah arbejder som influencer, og vi følger hendes hverdag med konstant fokus på det sociale medie Instagram.

Udsendelsen er målrettet elever i grundskolens overbygning og er på tysk og med tyske eller danske undertekster. I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. samtaler om familieliv, livsstil, krop, identitet og digitalt liv.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Tysk

Type

TV udsendelse

Tema

Trivsel

Andre temaer om Trivsel

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden