Sexafpresning og hævnporno

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Irsk dokumentar fra 2016. Den irske tv-vært Vogue Williams har stor glæde af og mange følgere på de sociale medier. Men hun har også oplevet så mange hadefulde angreb og negative reaktioner, at hun har overvejet helt at melde sig ud af onlinelivet. Men hvorfor er nettet så fyldt med hadefulde kommentarer, falske profiler og seksuelle krænkelser? Vogue taler med ofre, psykologer og sikkerhedseksperter.

Udsendelsen er egnet til arbejdet med nogle af de problemer, som der kan være ved sociale medier, såsom cyber bullying, grooming og chikane. Hvordan kan dette stoppes, og hvordan med retssikkerheden? Udsendelsen kan bruges i samtalen om normer og rettigheder for krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv.

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Grænser, Rettigheder

Andre temaer om Grænser

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden