Sandheden om fedt

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Til udsendelsen er der lavet et kapitelsæt. Kapitlerne er opdelt, så du kan springe direkte ind i udsendelsen og se det afsnit der f.eks. passer med det emne du er i gang med at undervise i.
I denne dokumentar følger vi forskere, der undersøger sammenhæng med kroppens evne til at optage og forbrænde fedt, og hvordan du gennem forskning kan få viden, til at kunne træffe valg der vil kunne styrke din sundhed, også uden at du skal ændre på store ting i din hverdag, men ofte justeringer du kan lave ved at være bevidst om de valg du træffer i forhold til at du kan leve et sundere liv.
Forskningen i dokumentaren viser tydeligt hvad der sker i kroppen i forhold til den eneregi du optager gemmen kost og hvordan du kan forbrænde energi/fedt.
Udsendelsen egner sig til idræt og biologiundervisningen, hvor eleverne bl.a. kan afprøve den viden dokumentaren går i dybden med i forhold til sundhed, kost og bevægelse.
Samt til sundheds- og seksualundervisning og familiekundskabundervisningen (SSF), hvor undervisningen bl.a. kan omhandle trivsel, accept af andre, forskellige kropsformer og kropsidealer. Hvor eleverne kan arbejde med viden omkring personlige præferencer, muligheder og interesser i hverdags valg i forhold til kost og motion samt de langsigtede konsekvenser som gode eller dårlige kost- og motionsvaner vil have over en længere periode på kroppen og i sindet.
Udsendelsen kan bl.a. bruges til at formidle viden til et undervisningsforløb til at kunne træffe sunde kost- og motionsvalg, uanset hvor i livet man er – ung eller gammel, går til idræt eller ej.
Sunde personlige valg omkring kost og motion vil have en positiv sundhedsmæssig effekt på krop og sind. Eksempelvis er gennemsnitsleveralderen en del år højere for de mennesker der lever et liv, hvor fysik aktivitet og sund kost er personlige tilvalg, samt langt mindre tid med sygdom som bl.a. livsstilssygdomme som diabetes, kredsløbssygdomme mv.

Målgruppe

9.-10.klasse

Fag

Biologi, Idræt

Type

TV udsendelse

Tema

Sundhed, Trivsel

Andre temaer om Sundhed

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden