ReloadMe

header-stripes-illustration

Om læremidlet

ReloadMe er et undervisningsmateriale til unge om sovevaner og det digitale liv.

Formålet er at fremme børn og unges mentale trivsel, ved at inspirere dem til en god balance mellem det digitale liv og søvnen. 

Materialerne giver anledning til refleksion og konstruktiv debat om, hvordan eleverne kan få en god balance i deres liv, som sikrer, at de både får opfyldt deres sociale behov, deres behov for afslapning samt deres fysiologiske behov for søvn. 

Undersøgelser viser at ca. 81 % af 13-årige og helt op til 88 % af de 15-årige oplever træthed i skolen mindst en gang om ugen. Manglende søvn har en negativ effekt på trivslen og sundheden. 

ReloadMe-materialerne kan bruges i flere forskellige fag, gerne som en temauge i uge 44, hvor temaet spreder sig over flere fag og integreres i det fag-faglige, men det kan også bruges på anden vis eller andre tidspunkter. Hvert efterår forud for uge 44 udkommer nyt materiale på platformen.

Målgruppe

Udskoling

Fag

Tværfag

Type

Forløb, Materiale, Video

Tema

Digitalt liv, Sundhed, Trivsel

Andre temaer om Digitalt liv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden