Red Leaves Falling

header-stripes-illustration

Om læremidlet

“Red Leaves Falling” er historien om tolvårige Ruby og hendes otteårige lillesøster, Dawn, som bliver sendt til byen af deres mor for at arbejde som hushjælpere. Det sker, fordi moderen er nødt til at skaffe penge til lillebroderens hospitalsregning. Det viser sig, at de mænd, der tog dem med, handler med børn til sexindustrien. Ruby og Dawn bliver tvunget på et bordel sammen med andre handlede børn, hvor de skal servicere de mandlige kunder og bliver fotograferet til internettet.

Materialet består af en film, storybook og en introduktion og lærervejledning.

Materialet håndterer det barske tema trafficking så nænsomt, som det nu lader sig gøre. Kernen i undervisningsmaterialet er tegnefilmen “Red Leaves Falling”. FILMEN KAN IKKE STÅ ALENE, men bør bruges sammen med de øvrige materialer i pakken, så eleverne får en forståelse af problemstillingen og får mulighed for at reflektere og diskutere de ret voldsomme elementer i historien.

“Red Leaves Falling” er særligt rettet mod engelsk- og samfundsfagsundervisningen og kan med fordel indgå i et tværfagligt forløb omkring temaer som Human Rights/menneskerettigheder, FN’s børnekonvention, seksuelle rettigheder, global ulighed, globalisering og online sikkerhed/webetik. I forbindelse med sidstnævnte kan det kobles til elevernes private fotos på sociale medier.

I materialet er der et eksempel på, hvordan der kan kobles til Fælles Mål og læseplaner i de to fag. Herudover præsenteres et konkret undervisningsforløb til engelsk med emnet “Trafficking” under overemnet “Human Rights”.

I arbejdet med udsendelsen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. samtaler om familieliv, grænser og rettigheder.

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Engelsk

Type

Film

Tema

Familieliv, Grænser, Rettigheder

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden