Pssst!

header-stripes-illustration

Om læremidlet

E-bogen “Pssst!” rummer mange filosofiske spørgsmål, som er relevante for tweendrenge og -piger, som ikke længere ser sig selv som et ubekymrede børn. Hovedpersonen Viola bokser med sin ny identitet og forsøger at finde svaret på, hvem hun er i naturvidenskaben, familiestamtræet, i samtaler og i hverdagslivet. Hun stiller store og små spørgsmål og bliver ligesom læseren klogere på sig selv.

Bogen er en grafisk roman, som leger med mange fremstillingsformer både i forhold til tekst og billede. Til multimodal fremstilling vil der være mange gode modeltekster, fx scrapbog, påklædningsdukkeark, fagtekst og tegneserie, hvor eleverne kan eksperimentere med genre og udtryk. De kan stille deres egne filosofiske spørgsmål og blive klogere på sig selv, mens de producerer multimodale tekster og arbejder med emnet “sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab”. 

Bogen er en selvstændig etter til bogen “Stormhjerte/hjertestorm”.

Målgruppe

4.-6. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Identitet

Andre temaer om Identitet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden