Partiernes skjulte overgreb

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dansk dokumentarserie. “TV 2 Dokumentar” har i halvandet år undersøgt kulturen i de danske ungdomspolitiske partier. Ni unge kvinder står frem og fortæller om grænseoverskridende adfærd, magtmisbrug og seksuelle krænkelser og overgreb. De fortæller om, hvordan de er blevet opfordret til at smide trusser og bh, som blev hængt op på en tørresnor i baren, mod at få et gratis barkort i bytte. Hvordan der blev sunget sange om “intropiger, der skal ned på alle fire”. Og hvordan der blev skrevet grove sexistiske kommentarer i en Facebooktråd om kvinder, mens de var på talerstolen. De fortæller om en kultur, de kalder syg, og som de nu vil til livs.

“Partiernes skjulte overgreb” er en oplagt tv-dokumentar at bruge i udskolingens danskfag. Den kunne fx indgå i temaer som ”Grænser”, ”Magt og afmagt” eller ”Seksualitet og rettigheder” og i den sammenhæng byde det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ ind til et samarbejde. Der er udarbejdet et kapitelsæt med spørgsmål, der fører eleverne gennem en undersøgelse af pigernes konkrete oplevelser. Med afsæt i denne undersøgelse kunne det være interessant for klassefællesskabet at diskutere de handlemuligheder, dokumentarens personer har:

Hvad gør man helt konkret som pige, hvis en gruppe fulde drenge skråler, at i denne bar hænger pigerne deres bh på en tørresnor? Hvilke konsekvenser ville det få at reagere på den måde?

Hvordan reagerer man helt konkret som dreng, hvis man pludselig bliver inviteret ind i en kommentartråd med grove sexistiske kommentarer af pigerne i ungdomspartiet? Hvilke konsekvenser ville det få at reagere på den måde? 

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

Dokumentar, TV udsendelse

Tema

Grænser

Andre temaer om Grænser

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden