Oprør fra ghettoen

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dansk dokumentarserie i fire afsnit.

I dette tredje afsnit møder vi 19-årige Saja, der bærer tørklæde og har irakiske rødder. Selv om hun er myndig, skal hun stadig spørge sin dominerende far om lov til alt. Hun forsøger ihærdigt at forklare sin mor, at hun er dansk, og at hun ønsker at leve som alle andre danske piger, men det er ikke let, selv om moren faktisk er villig til at diskutere med hende.

Vi stifter også bekendtskab med 24-årige Sami, der har pakistanske rødder. Han er homoseksuel, men har holdt det skjult for familien i flere år, fordi han frygter for sin families reaktion og da navnlig, at den voldelige far vil forsøge at tæve hans homoseksualitet ud af ham. 

Selvom Sajas og Samis situationer er vidt forskellige, har de det dilemmafyldte familieliv til fælles. De elsker deres familier, men kæmper en hård kamp hver dag for at sprænge de snævre rammer for, hvem de må være. Dokumentaren kan derfor byde sig til i danskfagets traditionelle fordybelsesområder som fx ”identitet” og ”oprørsstemmer”. Det vil også være oplagt at inddrage perspektiver fra det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ til at belyse den vigtige friheds- og identitetskamp, der foregår i disse år blandt dem af os danskere, der også har andre etniske rødder.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

Dokumentar, TV udsendelse

Tema

Familieliv, Seksualitet

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden