Opfindelser, strikkede huer og en dum kat

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Billedbog. Mus er ensom, han bliver drillet, og en dag er han ved at blive ædt af en dum kat. Så møder han Mis, og det er begyndelsen på et fantastisk venskab.

Rasmus Bregnhøj er med sin første længere billedbog søgt tilbage til den klassiske form og historiefortælling, hvor børnebøger er for børn, og historien universel. Bogen om Mus og Mis og deres venskab rummer mange muligheder for at arbejde med temaet venskab og hjælpsomhed. Teksten rammer plet i forhold til målgruppen, og den overdådige billedside giver eleverne lyst til at gå på jagt i de mange figurer, som findes i bogen.

Der er til bogen lavet en vejledning, der giver et overblik over det pædagogiske overlay. Overlayet sætter fokus på bogens billedside. På hvert opslag er der udvalgt et billedudsnit, som kan hjælpe eleverne med at få øje på, at tegninger kan indeholde spor, der udvider deres læsning og giver dem mulighed for at gætte mere kvalificeret på handlingen i en bog.

Styrken ved bogen er dens tilgang til opfindelser, og den vil med garanti pirre elevernes fantasi og lyst til selv at lave opfindelser.

I arbejdet med e-bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne grænser, relationer og følelser samt trivsel. 

Målgruppe

0.-3. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Grænser, Relationer og følelser, Trivsel

Andre temaer om Grænser

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden