My Plastic Menagerie

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Kort- og animationsfilm uden tale, men med musikledsagelse. Gudernes Rige er befolket af dukker. Der er mænd, og der er kvinder, og der er stramme regler for, hvordan de må danne par. Tortur og straf rammer dem, der ikke følger reglerne, men alligevel er der lyserøde dukker mellem mændene, som foretrækker at være sammen med andre mænd. At undslippe Guds vrede blik kræver både visdom og mod, og de lyserøde dukker må kæmpe sammen, hvis de skal opnå et liv med kærlighed og fred.

Kortfilmen kan fx bruges i et forløb til billedkunst som valgfag med tematikker om krop, køn og identitet. Til filmen hører refleksionsspørgsmål, som kan være med til at igangsætte samtaler og diskussioner på holdet om køn og seksualitet. Udsendelsen kan evt. bruges i sammenhæng med andre forløb med tematikker om køn, normer og idealer.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Billedkunst

Type

TV udsendelse

Tema

Køn

Andre temaer om Køn

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden