Mon de kommer om natten?

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dansk dokumentar. Rokhsar flygtede med sin familie fra Afghanistan og kom til Danmark i maj 2011. Hun er nu 14 år og bor med sin mor, far og fem søskende i Give ved Vejle. De har i årevis ventet på svar fra Udlændingestyrelsen om, hvorvidt de kan blive i Danmark.

Dokumentaren kan både behandles i et samfundsfagligt perspektiv med blik på systemkritik og med et social-psykologisk perspektiv på system og individ imellem.

Rokhsars udvikling på baggrund af hendes families situation og det ansvar, som både familie og det danske retssystem pålægger hende, giver god mulighed for at diskutere socialisering og de socio-kulturelle konsekvenser, systemet kan have for individet.

I arbejdet med dokumentaren kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan eleverne diskutere Rokhsars trivsel i forhold til det ansvar, hun har for hele familiens liv og fremtid.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Samfundsfag

Type

TV udsendelse

Tema

Trivsel

Andre temaer om Trivsel

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden