Matilde

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Italiensk kortfilm fra 2012. Den hørehæmmede Matilde har svært ved at følge med i skolen. Klassekammerater larmer med stolene, og hun kan ikke mundaflæse læreren pga. hans overskæg. Ved hjælp af tennisbolde og redskaber fra morens frisørsalon finder hun dog en løsning på begge dele.

Filmen er velegnet til det begyndende arbejde med filmiske virkemidler i faget dansk med særligt fokus på filmens lydside samt begreberne reallyd og underlægningsmusik. Filmen beskriver på lydsiden, hvordan det opleves at være hørehæmmet og bruge høreapparat. Undervisningsmaterialet består af en lærerdel, der beskriver filmens potentialer i forhold til arbejdet med filmen i faget dansk, men kommer også med ideer til arbejdet med filmen i relation til emner som fx “Mennesker og fænomener” i natur/teknologi samt “Inklusion og trivsel” i den understøttende undervisning. Undervisningsmaterialet rummer desuden en elevdel med konkrete forslag til elevspørgsmål og elevaktiviteter.

I arbejdet med filmen er det oplagt at inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, hvor der bl.a. sættes fokus på livsstil og levevilkår.

Målgruppe

0.-3. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Livsstil og levevilkår, Normer og idealer, Trivsel

Andre temaer om Livsstil og levevilkår

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden