Lille pige

header-stripes-illustration

Om læremidlet

7 år gamle Sasha er født i en drengekrop, men har altid vidst, at hun er en pige. I dagligdagen bliver hun mødt anderledes end sine jævnaldrende. Hendes forældre kæmper derfor en konstant kamp for at oplyse om Sashas udfordringer og få dem anerkendt.

Fransk “flue-på-væggen-dokumentar” om syvårige, transkønnede Sasha og hendes forældre. Særdeles velegnet til undervisningsforløb om transkønnethed, kønsdysfori, og transfobi. Om familiens rolle, de nære omgivelsers reaktioner, familielægens, myndighedernes og skolens. Men først og sidst er det en gribende, smuk skildring af den 7-årige Sasha (kønsneutralt navn på fransk) og hendes indestængte følelser, som dog i et par scener bliver forløst under samtaler med de voksne omkring hende.

Men hendes forældres og søskendes ubetingede kærlighed bærer hende igennem. Filmen er uden kommentarspor og stiller ikke spørgsmål, fx om årsag/virkning, behandling, hvor tidligt der skal sættes ind etc.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. venskabers og relationers betydning for sundhed og trivsel samt normer for køn og krop i et globalt perspektiv.

Målgruppe

6.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

Dokumentar, Film

Tema

Krop og pubertet, Familieliv, Identitet, Køn

Andre temaer om Krop og pubertet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden