Inderst inde

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Da pigen Riley kommer til verden, formes fem følelser inde i hende. Afsky, Vrede, Frygt, Triste og Glæde. Disse følelser former Riley til den, hun er. Men en dag ryger Glæde og Triste ud, og hvad sker der så med Riley? Og kan de komme tilbage igen?

En film, der i bogstavelig forstand kommer hele vejen rundt i følelsesregisteret. En film om identitetens dannelse og selvforståelse op gennem barndom og præpubertet.

Filmen er udsprunget af en enestående vision om at udnytte animationsfilmens virkemidler til at illustrere, hvordan hjernen og følelserne arbejder og udvikles op til og med puberteten. Det er en særdeles underholdende, men også lidt kompliceret fortælling for de yngste, og kapitelmærkningen kan medvirke til at skabe overblik over følelserne Glæde, Triste, Frygt, Afsky og Vrede – samt erindringsøerne Fjolle-øen, Ishockey-øen, Venskabs-øen, Ærligheds-øen og Familie-øen. Kan anvendes gennem hele skoleforløbet. Supplerende til indskolingen kan det anbefales at bruge serien “Luk op Luk i” fra DR Ramasjang, 2018.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. identitet og venskabers og relationers betydning for sundhed og trivsel.

Målgruppe

1.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

Film

Tema

Identitet, Trivsel

Andre temaer om Identitet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden