Inderst inde

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Da pigen Riley kommer til verden, formes fem følelser inde i hende. Afsky, Vrede, Frygt, Triste og Glæde. Disse følelser former Riley til den, hun er. Men en dag ryger Glæde og Triste ud, og hvad sker der så med Riley? Og kan de komme tilbage igen?

En film, der i bogstavelig forstand kommer hele vejen rundt i følelsesregisteret. En film om identitetens dannelse og selvforståelse op gennem barndom og præpubertet.

Filmen er udsprunget af en enestående vision om at udnytte animationsfilmens virkemidler til at illustrere, hvordan hjernen og følelserne arbejder og udvikles op til og med puberteten. Det er en særdeles underholdende, men også lidt kompliceret fortælling for de yngste, og kapitelmærkningen kan medvirke til at skabe overblik over følelserne Glæde, Triste, Frygt, Afsky og Vrede – samt erindringsøerne Fjolle-øen, Ishockey-øen, Venskabs-øen, Ærligheds-øen og Familie-øen. Kan anvendes gennem hele skoleforløbet. Supplerende til indskolingen kan det anbefales at bruge serien “Luk op Luk i” fra DR Ramasjang, 2018.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. identitet og venskabers og relationers betydning for sundhed og trivsel.

Målgruppe

1.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

Film

Tema

Identitet, Trivsel

Andre temaer om Identitet

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden