Fedtbjerget

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Gregory er en fed, ensom telefonsælger, som aldrig forlader sin lejlighed. Hans eneste kontakt med omverdenen går gennem den opofrende søster Rosemary, som besøger ham hver dag. I sin ensomhed begynder Gregory at tale med Julia via telefonen, hvilket ændrer hans liv. Gregory begynder at rydde op i sin lejlighed, slanker sig, køber nyt tøj og gør søsteren klart, at han fremover vil klare sig selv. Men da Gregory skal mødes med Julia, viser det sig, at hun er søsteren.

Denne film kan i engelskundervisningens 8.-10. klasse danne udgangspunkt for diskussioner om værdier i forhold til Obesity, Relations, Family/Friends, Love og om at høre til i samfundet og således inddrage det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i undervisningen. Hovedpersonen Gregorys fedmerelaterede problemer kan overføres til andre individer eller grupper, der føler sig udstødte. En fiktiv paneldiskussion i klassen kan være et godt redskab til at sætte sig ind i forskellige, gerne modsatrettede, holdninger og diskutere disse.

Hvad betyder sundhed og trivsel i forhold til et godt liv? Og hvad er sundhed? Hvad skal der til for at bryde en marginaliseret tilværelse uden venner? Gregory havde kæmpet sig ud af isolationen ved egen hjælp, men hvordan vil det gå ham nu? Kan et enkelt individ overhovedet overvinde fx fedme?

Målgruppe

Udskoling

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Sundhed, Trivsel

Andre temaer om Sundhed

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden