Fedtbjerget

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Gregory er en fed, ensom telefonsælger, som aldrig forlader sin lejlighed. Hans eneste kontakt med omverdenen går gennem den opofrende søster Rosemary, som besøger ham hver dag. I sin ensomhed begynder Gregory at tale med Julia via telefonen, hvilket ændrer hans liv. Gregory begynder at rydde op i sin lejlighed, slanker sig, køber nyt tøj og gør søsteren klart, at han fremover vil klare sig selv. Men da Gregory skal mødes med Julia, viser det sig, at hun er søsteren.

Denne film kan i engelskundervisningens 8.-10. klasse danne udgangspunkt for diskussioner om værdier i forhold til Obesity, Relations, Family/Friends, Love og om at høre til i samfundet og således inddrage det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab i undervisningen. Hovedpersonen Gregorys fedmerelaterede problemer kan overføres til andre individer eller grupper, der føler sig udstødte. En fiktiv paneldiskussion i klassen kan være et godt redskab til at sætte sig ind i forskellige, gerne modsatrettede, holdninger og diskutere disse.

Hvad betyder sundhed og trivsel i forhold til et godt liv? Og hvad er sundhed? Hvad skal der til for at bryde en marginaliseret tilværelse uden venner? Gregory havde kæmpet sig ud af isolationen ved egen hjælp, men hvordan vil det gå ham nu? Kan et enkelt individ overhovedet overvinde fx fedme?

Målgruppe

Udskoling

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Sundhed, Trivsel

Andre temaer om Sundhed

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden