Hjertestorm

header-stripes-illustration

Om læremidlet

I Hjertestorm følger vi den 14-årige Viola og den lige så gamle Storm, der begge hvirvles rundt i et virvar af følelser og spørgsmål, mens de oplever den første forelskelse og teenagekroppens forandringer.
Bogen kan læses fra begge ender, og mens Katrine Clante viser os kærlighedshistorien fra Violas synsvinkel, leder Rasmus Bregnhøi os igennem den samme historie, sådan som Storm oplever den.

Romanen har åbenlyse litterære kvaliteter, og eleverne vil elske den, så den kan varmt anbefales til fælleslæsning i litteraturundervisningen i særligt 6.-9. klasse.

Hjertestorm er en anderledes graphic novel med mange forskellige fremstillingsformer og teksttyper. Den æstetiske fiktionstekst om Storm og Violas forelskelse blandes med fakta- og brugstekster om fx forplantning og store filosoffer.

Bogen tager store spørgsmål om forelskelse og kærlighed op og behandler dem både filosofisk, konkret kropsligt og naturvidenskabeligt: Hvad er kærlighed for noget? Hvordan opstår den? Hvorfor føles den så overvældende? Hvad sker der inde i en teenagers krop? Igennem tegneserier, collager, sangtekster, spil og faktatekster m.m. afdækkes, hvordan forelskelsen opleves ens og alligevel så forskelligt.

Der er to pæd. vejledninger til bogen med ideer til, hvordan den kan inddrages i undervisningen.

I arbejdet med bogen kommer man også rundt om obligatoriske emner i ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ som fx krop og pubertet, relationer og følelser og seksualitet. Hermed en positiv vinkel på det helt almindelige teenagefølelsesliv.

Målgruppe

6.-9. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Krop og pubertet, Relationer og følelser, Seksualitet

Andre temaer om Krop og pubertet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden