Hjertestorm

header-stripes-illustration

Om læremidlet

I Hjertestorm følger vi den 14-årige Viola og den lige så gamle Storm, der begge hvirvles rundt i et virvar af følelser og spørgsmål, mens de oplever den første forelskelse og teenagekroppens forandringer.
Bogen kan læses fra begge ender, og mens Katrine Clante viser os kærlighedshistorien fra Violas synsvinkel, leder Rasmus Bregnhøi os igennem den samme historie, sådan som Storm oplever den.

Romanen har åbenlyse litterære kvaliteter, og eleverne vil elske den, så den kan varmt anbefales til fælleslæsning i litteraturundervisningen i særligt 6.-9. klasse.

Hjertestorm er en anderledes graphic novel med mange forskellige fremstillingsformer og teksttyper. Den æstetiske fiktionstekst om Storm og Violas forelskelse blandes med fakta- og brugstekster om fx forplantning og store filosoffer.

Bogen tager store spørgsmål om forelskelse og kærlighed op og behandler dem både filosofisk, konkret kropsligt og naturvidenskabeligt: Hvad er kærlighed for noget? Hvordan opstår den? Hvorfor føles den så overvældende? Hvad sker der inde i en teenagers krop? Igennem tegneserier, collager, sangtekster, spil og faktatekster m.m. afdækkes, hvordan forelskelsen opleves ens og alligevel så forskelligt.

Der er to pæd. vejledninger til bogen med ideer til, hvordan den kan inddrages i undervisningen.

I arbejdet med bogen kommer man også rundt om obligatoriske emner i ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ som fx krop og pubertet, relationer og følelser og seksualitet. Hermed en positiv vinkel på det helt almindelige teenagefølelsesliv.

Målgruppe

6.-9. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Krop og pubertet, Relationer og følelser, Seksualitet

Andre temaer om Krop og pubertet

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden