Hjernens køn

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Alle ved, at mænd og kvinder ikke er ens. Men bortset fra de indlysende fysiske forskelle, hvad betyder det så egentlig, og hvilken indflydelse har det på vores syn på kærligheden og livet?

Ved hjælp af de nyeste teorier på området og diverse videnskabelige forsøg med almindelige mennesker undersøges forskellene mellem mænd og kvinder. Det fører til aflivningen af gamle myter og opdagelsen af nye sandheder. Fem mænd og fem kvinder gennemgår en række prøver og forsøg for at se, om deres hjerner er feminine eller maskuline. Det er også interessant at undersøge, om en person, der har skiftet køn fra kvinde til mand, også har fået en maskulin hjerne efter to års indsprøjtninger med testosteron.

Udsendelsen kan bruges til at nuancere debatten om køn set ud fra biologien i hjernen. En særlig interessant vinkel er, hvordan 16 uger gamle fostre påvirkes af testosteronniveauet, og hvilke betydninger det har for resten af livet og de mennesker, vi udvikler os til at blive.

Målgruppe

6.-9. klasse

Fag

Biologi, Natur og teknologi

Type

Dokumentar

Tema

Køn, Normer og idealer

Andre temaer om Køn

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden