Heks!

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Billedbog. Hvad gør man, når man skal møde fars nye kæreste, og det viser sig, at hun er en vaskeægte heks ved navn Marion van der Wandale?

Bogen “Heks!” tager på humoristisk vis fat i temaet sammenbragte familier: Hvad stiller man op, når ens fraskilte forælder pludselig får en ny kæreste? Bogen har barnets synsvinkel med en billedliggørelse af den nye kæreste som en slem heks, der forvandler sig til et almindeligt menneske i løbet af fortællingen i takt med barnets accept. Det ses særligt på billedsiden. Hvis man ønsker fokus på multimodalitet, kan man først læse teksten højt uden billeder og derefter læse den igen med billeder. Hvad tilfører billederne til fortællingen?

Bogen tager fat i et svært tema, som er både aktuelt og vedkommende, men humoren i tekst og billeder giver rig mulighed for at åbne op for dialog.

I indskolingen er bogen oplagt til dialogisk læsning, og på mellemtrinnet selv- eller makkerlæsning og/eller elevernes fortolkende højtlæsning med fokus på undersøgelse, fortolkning og forfatterskabet Kim Fupz Aakeson.

I arbejdet med bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne familieliv, livsstil og levevilkår samt relationer og følelser.

 

Målgruppe

0.-3. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Livsstil og levevilkår, Relationer og følelser, Familieliv

Andre temaer om Livsstil og levevilkår

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden