Heks!

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Billedbog. Hvad gør man, når man skal møde fars nye kæreste, og det viser sig, at hun er en vaskeægte heks ved navn Marion van der Wandale?

Bogen “Heks!” tager på humoristisk vis fat i temaet sammenbragte familier: Hvad stiller man op, når ens fraskilte forælder pludselig får en ny kæreste? Bogen har barnets synsvinkel med en billedliggørelse af den nye kæreste som en slem heks, der forvandler sig til et almindeligt menneske i løbet af fortællingen i takt med barnets accept. Det ses særligt på billedsiden. Hvis man ønsker fokus på multimodalitet, kan man først læse teksten højt uden billeder og derefter læse den igen med billeder. Hvad tilfører billederne til fortællingen?

Bogen tager fat i et svært tema, som er både aktuelt og vedkommende, men humoren i tekst og billeder giver rig mulighed for at åbne op for dialog.

I indskolingen er bogen oplagt til dialogisk læsning, og på mellemtrinnet selv- eller makkerlæsning og/eller elevernes fortolkende højtlæsning med fokus på undersøgelse, fortolkning og forfatterskabet Kim Fupz Aakeson.

I arbejdet med bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne familieliv, livsstil og levevilkår samt relationer og følelser.

 

Målgruppe

0.-3. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Familieliv, Livsstil og levevilkår, Relationer og følelser

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden