Happy happy

header-stripes-illustration

Om læremidlet

13-årige Ubbe drømmer om at blive rig som Lars Larsen, og da han ved et tilfælde får job i den lokale golfklub, tror han, lykken er gjort – hans far må bare ikke vide noget. Roman for 11-15-årige.

Happy Happy er en sprudlende roman om den 13-årige mønsterbryder Ubbe. Mette Vedsø skriver varmt og humoristisk om klasseforskelle, om at turde stå ved sig selv og sige fra også selvom man risikerer at såre den, man holder allermest af.

Ubbe bor i byens grimmeste hus. En dreng, der i bund og grund trives med det liv, som han er blevet givet. Ved en tilfældighed havner han i byens rigmandskvarter og får en propfyldt golftaske i favnen. Før han får set sig om, har han både samlet nye venner og golfbolde op. Ubbes hverdag ændrer sig. Den tilbringes mere og mere i velhaverkvarteret og med at udfolde talentet på golfbanen. Det lyder alt sammen super fint, men det besværliggøres af, at Ubbes far ikke må vide besked om de nye venner og golfinteressen. Som en ‘mand af håndboldhallen’ betragter Ubbes far golfspillere som nogle ‘rige svin’. Spørgsmålet er selvfølgelig, hvor længe Ubbe kan holde hemmeligheden skjult for sin far – og hvad der sker, når den bliver opdaget.

I arbejdet med e-bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne livsstil og levevilkår samt relationer og følelser. 

Målgruppe

6.-8. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Livsstil og levevilkår, Relationer og følelser

Andre temaer om Livsstil og levevilkår

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden