Hader, hader ikke

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Kim er god til at bokse, men han hader at bokse. Faktisk er han også ret god til at skrive stil, og han har lige fået et 12-tal, men det burde han nok have holdt for sig selv. Anslaget i billednovellen “Hader, hader ikke” lægger op til en problematisk far-søn-relation, men også et opgør med en boksekultur, hvor der eksisterer særlige normer for det, som man gør. Det er svært for hovedpersonen at være sig selv i den kultur og familie, han er en del af. 

Kim føler sig begrænset af de maskuline normer, fordi han hverken får rum til at sørge over tabet af sin mor eller at udfolde sine kunstneriske evner. Han er ikke bare frustreret og vred, men også skamfuld over sit had. De surrealistiske illustrationer understreger elegant hjemmets spændetrøje vha. en tilsnøret boksehandske. 

Bogen lægger op til, at eleverne undersøger normerne i Kims verden, men kan også give anledning til, at eleverne forholder sig til, om de selv har oplevet normer, der begrænser deres eller andres muligheder for at leve det liv, de ønsker. 

Målgruppe

6.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Familieliv, Identitet, Køn

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden