Grænsebørn

header-stripes-illustration

Om læremidlet

41 spændende 1-sides historier om børn i marginale situationer. Læseren kastes lige ind i handlingen og må selv gætte sig til en forhistorie og ofte også en fortsættelse.

Grænsebørn er små øjebliksbilleder. Hver historie fylder en side og beskriver ikke en sammenhæng, men en flig af en virkelighed. De starter midt i noget og slutter også sådan. Historierne er foruroligende, tankevækkende og skarpe tekster, der kredser om et børneliv på grænsen af det acceptable. Illustratoren Lars Vegas Nielsen akkompagnerer Bent Hallers tekster med rå, groteske og forvredne billeder, som gør indtryk, og som tvetydigt både skaber afstand og nærhed til historierne.

Tematikkerne runder ensomhed, incest, mobning, angst og …? Det afhænger af læseren, og hvad denne spotter, eller hvilke brudstykker der springer frem som genkendelige.

I arbejdet med kortprosateksterne kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan vurdere og sammenligne forskellige familiemæssige relationer og former.

Målgruppe

5.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Familieliv

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden