Grænsebørn

header-stripes-illustration

Om læremidlet

41 spændende 1-sides historier om børn i marginale situationer. Læseren kastes lige ind i handlingen og må selv gætte sig til en forhistorie og ofte også en fortsættelse.

Grænsebørn er små øjebliksbilleder. Hver historie fylder en side og beskriver ikke en sammenhæng, men en flig af en virkelighed. De starter midt i noget og slutter også sådan. Historierne er foruroligende, tankevækkende og skarpe tekster, der kredser om et børneliv på grænsen af det acceptable. Illustratoren Lars Vegas Nielsen akkompagnerer Bent Hallers tekster med rå, groteske og forvredne billeder, som gør indtryk, og som tvetydigt både skaber afstand og nærhed til historierne.

Tematikkerne runder ensomhed, incest, mobning, angst og …? Det afhænger af læseren, og hvad denne spotter, eller hvilke brudstykker der springer frem som genkendelige.

I arbejdet med kortprosateksterne kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan vurdere og sammenligne forskellige familiemæssige relationer og former.

Målgruppe

5.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Familieliv

Andre temaer om Familieliv

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden