#Girlgaze

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Svensk reportageserie. En ny bølge af unge kvinder, der fotograferer sig selv og hinanden, ses pludseligt mere end nogensinde på platforme som Instagram og endda i kunstverdenen. Efter århundreder med mandlige blikke ønsker kvinder nu at overtage billedet selv. Men nogle af dem forstyrrer, provokerer og vækker had.

Fra selfie til #krop #køn #seksualitet
»Hvor er jeg?«, »Hvorfra tales der?« Disse spørgsmål, snarere end det velkendte »Hvem er jeg?«, trænger sig i dag på med overvældende styrke inden for kunsten. I reportageserien #Girlgaze får vi et indblik i, hvordan kvindelige kunstnere behandler områder som krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv ved at undersøge dynamikken mellem privat- og offentlighedssfære, mellem voyeurisme og ekshibitionisme og mellem den rene og den urene kvindekrop i deres kunst.
I artiklen ‘Fra selfie til #krop #køn #seksualitet’ præsenteres et billedkunstfagligt læringsforløb med et tværfagligt fokus på undervisningen i det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab (SSF/BUVM). I læringsforløbet arbejder eleverne med normer og rettigheder for krop, køn og seksualitet i et samfundsmæssigt perspektiv gennem kunstens og kulturens billeder ved selv at fremstille billedprojekter, der omhandler iscenesatte fotos. Herved beskæftiger de sig med, hvordan de iscenesætter sig selv visuelt ved at træffe en række valg i forhold til billedkomposition og billedets samlede udtryk. Forløbet giver en forståelse af egne og andres erfaringer og undren vedrørende temaet og medvirker til, at eleverne opnår erkendelse af egne grænser og rettigheder samt forståelse for andres.

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Billedkunst

Type

TV udsendelse

Tema

Køn

Andre temaer om Køn

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden