Girl

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Den unge Victor er under forandring. Fra drengen Victor til pigen Lara. Det professionelle mål er at blive ballerinaen Lara. Det unge menneske kæmper hårdt og målrettet for at nå ballerinadrømmen. Pubertetsforandringerne og forberedelsen til kønsskifteoperation lægger et stort pres på Lara.

Den utroligt velspillede film behandler temaet køn og identitet på en meget rørende og ægte facon. Filmen kan indgå i temaer som: identitet – pubertet – kønsskifte – betydning af forældre og familiestøtte – at opnå sine drømme.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan eleverne diskutere seksuelle rettigheder i Danmark og globalt.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Fransk

Type

Film

Tema

Køn

Andre temaer om Køn

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden