Frank mig her

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Billedbog om Alfreds far, der elsker Frankrig, Frankenstein og frimærker. Og pludselig også en mand, der hedder Frank. Billedbog om, hvordan et barn oplever det, når en forælder får en kæreste.

Frank mig her tager på humoristisk vis fat i temaet sammenbragte familier, og hvordan det kan fylde i et barns oplevelse, når én forælder pludselig bliver til to. Det bærende i historien er ikke, at farens kæreste er en mand, men derimod hvordan det opleves for et barn at skulle dele sin ene forælder med en ny stedfar.

Bogen tager fat i et svært tema, som er både aktuelt og vedkommende, men humoren i tekst og billeder giver rig mulighed for at få eleverne på banen og fortælle om egne erfaringer.

Bogen er oplagt til dialogisk læsning og kan med fordel kombineres med “Heks!” af Kim Fupz Aakeson, som tager fat i samme emne.

I arbejdet med bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne familieliv, livsstil og levevilkår samt relationer og følelser.

Målgruppe

0.-2. klasse

Fag

Dansk

Type

E-bog

Tema

Familieliv, Livsstil og levevilkår, Relationer og følelser

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden