Født i den forkerte krop – mit barn er transkønnet

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Selv ganske små børn kan føle, at de er blevet født i en forkert krop. Men det behøver ikke nødvendigvis at være et problem. Georgina og Jasmine blev født som enæggede tvillinger i Warrington i Storbritannien, men allerede som treårig blev Georgina til George, og den nu syvårige har levet glad som dreng lige siden. Hans forhold til tvillingesøsteren Georgina lider dog under, at hun som pige minder transmaskuline George om, hvordan han selv var i sine første år, og det gør ham frustreret. I Leicester er Paddy, der engang var en genert dreng, nu blevet til en selvsikker og glad pige. Foreløbig kun indenfor husets fire vægge, men familien overvejer, om transfeminine Paddy skal begynde at gå i skole som pige.

I arbejdet med udsendelsen kan inddrages elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ med fokus på kønsroller i Danmark og globalt.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Biologi

Type

Dokumentar

Tema

Identitet, Køn

Andre temaer om Identitet

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden