Født i den forkerte krop – mit barn er transkønnet

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Selv ganske små børn kan føle, at de er blevet født i en forkert krop. Men det behøver ikke nødvendigvis at være et problem. Georgina og Jasmine blev født som enæggede tvillinger i Warrington i Storbritannien, men allerede som treårig blev Georgina til George, og den nu syvårige har levet glad som dreng lige siden. Hans forhold til tvillingesøsteren Georgina lider dog under, at hun som pige minder transmaskuline George om, hvordan han selv var i sine første år, og det gør ham frustreret. I Leicester er Paddy, der engang var en genert dreng, nu blevet til en selvsikker og glad pige. Foreløbig kun indenfor husets fire vægge, men familien overvejer, om transfeminine Paddy skal begynde at gå i skole som pige.

I arbejdet med udsendelsen kan inddrages elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’ med fokus på kønsroller i Danmark og globalt.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Biologi

Type

Dokumentar

Tema

Identitet, Køn

Andre temaer om Identitet

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden