Far bag tremmer

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Far bag tremmer er en del af dokumentarserien Indefra fra DR. Her er der fokus på, hvordan det er at være barn, når ens far pludselig forsvinder ind bag fængslets mure i mange år. 14-årige Jonas Andersen og hans to år ældre storebror, Simon, besøger deres far i Jyderup Statsfængsel. De to teenagere har reageret meget forskelligt på farens situation, og dokumentaren giver derfor flere vinkler på sit stof. Under alle omstændigheder bliver det tydeligt for enhver: Børn betaler en del af straffen, når mor eller far kommer i fængsel.

Dokumentaren tilhører undergenren “den forklarende dokumentar” med en direkte synlig og involveret dokumentarist i form af Anders Agger. Arbejdet med dokumentaren kan fint foregå i et tværfagligt forløb mellem dansk og sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab med et fokus på relationers betydning for sundhed og trivsel. Drengenes forhold til deres far er dilemmafyldt og kan give anledning til mange interessante diskussioner i klassefællesskabet, som også kan kaste perspektiver på elevernes egne nære relationer.

Dokumentaren kan bruges i udskolingen og til prøven i mundtlig dansk i forbindelse med fordybelsesområder som “Tv-dokumentarer” eller “Børn og deres forældre”.

Målgruppe

9.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Familieliv

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden