Electrick Children

header-stripes-illustration

Om læremidlet

15-årige Rachel og hendes familier er mormoner, der ikke gør brug af moderne teknologier. Da hun finder et kassettebånd med rockmusik og samtidig opdager, at hun er gravid, tror hun, at rockmusikeren på båndet er faderen til barnet. For ikke at blive tvangsgift, flygter hun til Las Vegas på jagt efter stemmen fra båndet.

Film foregår i et mormonsamfund og et skatermiljø. Selv om det synes usandsynligt, har de respektive hovedpersoner, Rachel (mormon) og Clyde (skater), meget til fælles. I den pædagogiske vejledning udforskes dette, og der lægges vægt på elevernes egen perspektivering i de producerende opgaver i slutningen af vejledningen. Filmen og temaerne, og ikke mindst musikken i filmen, gør den meget relevant for udskolingen.

I forhold til det obligatoriske emne sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab er det oplagt at inddrage kompetenceområdet køn, krop og seksualitet.  

Hvad gør en gravid pige opvokset i et religiøst samfund, når hun står overfor at blive gift mod sin vilje. Hvilke rettigheder relateret til krop, køn og seksualitet har vi i Danmark og globalt? Hvilke holdninger er der til abort i Danmark og globalt?

Målgruppe

Udskoling

Fag

Engelsk

Type

Film

Tema

Grænser, Seksualitet

Andre temaer om Grænser

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden