Din krop – dit valg

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Gennem faktaark, debatindlæg, portrætter af unge samt opgaver til gruppearbejde får eleverne større viden om seksuelle rettigheder. Det er vigtigt, at eleverne kender deres rettigheder. For når man kender sine rettigheder, så er det lettere at sætte grænser, sige fra og bede om hjælp, hvis rettighederne bliver krænket.

Menneskerettighederne gælder for alle, og rettighederne handler også om sundhed, seksualitet, køn, krop, sex, kærlighed og familie. Fx retten til at sige både nej og ja til sex eller retten til at have et privat seksualliv, som hverken forældre, familie eller venner har ret til at blande sig i eller bestemme over. I forhold til samtykke og retten til egen krop, så handler det både om at kende og kunne sætte sine egne grænser over for en kæreste eller en flirt. Men det handler også om at kunne sige fra over for forældre, familie og venner, hvis de krænker den ret til privatliv og den ret til egen krop, som alle mennesker har.

Fotokreditering: Pink Studio.

Målgruppe

Udskoling

Fag

Dansk, Samfundsfag, SSF

Type

Forløb

Tema

Normer og idealer, Rettigheder, Seksualitet

Andre temaer om Normer og idealer

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden