Din krop – dit valg

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Gennem faktaark, debatindlæg, portrætter af unge samt opgaver til gruppearbejde får eleverne større viden om seksuelle rettigheder. Det er vigtigt, at eleverne kender deres rettigheder. For når man kender sine rettigheder, så er det lettere at sætte grænser, sige fra og bede om hjælp, hvis rettighederne bliver krænket.

Menneskerettighederne gælder for alle, og rettighederne handler også om sundhed, seksualitet, køn, krop, sex, kærlighed og familie. Fx retten til at sige både nej og ja til sex eller retten til at have et privat seksualliv, som hverken forældre, familie eller venner har ret til at blande sig i eller bestemme over. I forhold til samtykke og retten til egen krop, så handler det både om at kende og kunne sætte sine egne grænser over for en kæreste eller en flirt. Men det handler også om at kunne sige fra over for forældre, familie og venner, hvis de krænker den ret til privatliv og den ret til egen krop, som alle mennesker har.

Fotokreditering: Pink Studio.

Målgruppe

Udskoling

Fag

Dansk, Samfundsfag

Type

Forløb

Tema

Normer og idealer, Rettigheder, Seksualitet

Andre temaer om Normer og idealer

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden