De mange køn

header-stripes-illustration

Om læremidlet

I dag taler vi meget om, hvordan man opfatter køn. De fleste har et køn, som svarer til det, deres krop viser, men sådan er det ikke for alle mennesker. Læs om køns-identitet, køns-roller, trans-personer, flydende køn og bliv klogere på, hvordan man kan udtrykke sit køn.

I lyset af den seneste rapport fra LGBT+ Ungdom og Danmark (feb 2021) er det vigtigt, at vi giver mulighed for at præsentere eleverne for en mangfoldighed af litteratur, hvor elever der identificerer sig inden for LGBT+ også kan spejle sig. Det vil være oplagt at inddrage det obligatoriske emne ‘Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, når man arbejder med litteratur i danskfaget, og her vil fagbogen De mange køn være fin at inddrage i indskolingen og på mellemtrinnet, så der inddrages både fiktions og ikke-fiktionstekster om emnet.

Målgruppe

3.-7. klasse

Fag

Dansk, Tværfag

Type

E-bog

Tema

Normer og idealer, Seksualitet, Identitet, Køn

Andre temaer om Normer og idealer

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden