De frivillige

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Markus Føns er både finansmand og jetsetter. Men han er lige blevet varetægtsfængslet efter mistanke om økonomisk svindel. Han trues og får tæsk af de andre indsatte, og han søger tilflugt i frivillig isolation. Her begynder en magtkamp med den specielle korleder Niels.

Fængslet og de indsatte som et koncentrat af samfundets magtforhold og personlige relationer er et velkendt greb i mange film, men næppe tidligere så gennemført som i Matthesens topstyrede sangkor, hvor harmonierne i mere end én forstand forstyrres en nytilkommen, magtfuld indsat.

Et stærkt underholdende studie i psykologi, relationer, gruppedynamik – i en mandsverden bag tremmer.

I arbejdet med filmen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan eleverne diskutere følelser og relationers betydning for sundhed, trivsel og seksualitet.

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Samfundsfag

Type

Film

Tema

Relationer og følelser

Andre temaer om Relationer og følelser

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden