Danmarksmissionen – stoler Sami & Zahra på cheerleaderne?

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Sami, Zahra og Bakri er kommet til Danmark som flygtninge. I 10 udsendelser med afsæt i Danmarkskanonen undersøger de, hvad der er vigtigt for danskerne. Det gør de ved at besøge og interviewe forskellige personer – børn og voksne, kendte og ukendte – der har en viden eller nogle erfaringer om emnet.

I denne udsendelse er “tillid” den værdi, de tre teenagere sætter spot på. Ved at kigge nærmere på, hvad en tillidsfuld tilgang til andre mennesker forudsætter og indebærer kan eleverne komme tættere på erkendelse af egne grænser og forståelse for andres. – En vigtig del af det obligatoriske emne sundhed-, seksualundervisning og familiekundskab, der netop skal udvikle elevernes forudsætninger for at kunne tage kritisk stilling og handle for at fremme egen og andres sundhed, også den mentale.

Der er udarbejdet en vejledning til udsendelsen med opgaver til arbejdet før, under og efter, at eleverne ser den. Der er både et sprogligt og tematisk fokus i opgaverne. Eleverne skal arbejde med værdien ved at trække på alle deres sproglige ressourcer, så de får brugt deres sprog til både at tale, lytte, læse og skrive.

Målgruppe

Udskoling

Fag

Dansk som andetsprog

Type

TV udsendelse

Tema

Sundhed

Andre temaer om Sundhed

Nationalmuseet, København

Nationalmuseet arbejder med inklusion af LGBTI+ miljøet både i deres ”indsamling, formidling og undervisning. Med en generel..

Nationalmuseet, København

I samarbejde med Sex & Samfund har Nationalmuseet udarbejdet undervisningsmaterialet Krop, korset, kontrol – kropsidealer gennem tiden...

Arbejdermuseet, København

Arbejdermuseet tilbyder undervisningsforløb, der er pædagogisk har fokus på at være vedkommende, engagerende og demokratisk undervisning. Online: ..

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden