Danmarkshistorien på vrangen – Sex gennem tiderne

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dansk dokumentarserie i 6 afsnit. I dag er det helt utænkeligt, at man i Danmark voldtager sine medarbejdere uden at blive straffet. Eller at homoseksuelle bliver fængslet. Eller at mødre myrder deres børn, fordi de er født uden for ægteskab. Sådan var det ikke i gamle dage. Der var det den mest naturlige ting i verden. Liv Thomsen fortæller om Agnes Henningsen, der i 1800- og 1900-tallet kæmpede mod ufattelige fordomme og forestillinger.

Dette afsnit har fokus på sex, køn og seksualitet fra stenalder til det 20. århundrede og kan inddrages i emnet ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, særligt i forhold til kompetenceområdet Køn, krop og seksualitet, og indgå i samspil med kompetenceområderne Historiebrug og Kronologi og sammenhæng i historiefaget. 

Målgruppe

7.-10. klasse

Fag

Historie

Type

TV udsendelse

Tema

Køn

Andre temaer om Køn

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden