Danmarks yngste dragqueen – del 2

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dansk dokumentar i to dele. Jeppe er 12 år. Hans største drøm er at blive professionel dragqueen. Hans forældre tager kontakt til Jeppes store idol, dragartisten Tinus de Schunard. For hvad gør man, når ens dreng ikke gider spille fodbold og hellere vil optræde i kjole med lange negle?

I dokumentaren Danmarks yngste dragqueen følger vi Jeppes forvandling fra 12-årig skoledreng til Danmarks yngste dragqueen. Han føler sig mest som Jeppe, men han har også en anden og mere ekstrovert Roberta i sig, som han ikke kan og vil gemme væk. Vi følger Jeppe, da han skal fortælle klassekammeraterne om sit liv som drag (dressed as girl) – og de reagerer helt anderledes positivt end Tinus mange år tidligere oplevede i sin omgangskreds.

I undervisningen kan man blandt undersøge, hvilke udfordringer forældrene har, og hvordan de støtter deres søn? Det er også interessant at sætte fokus på Jeppes store idol Tinus. Hvilken rolle spiller han, og hvorfor havde han det ikke lige så let som Jeppe, da han selv var barn? Spørg jer selv, hvordan I som klasse ville reagere, hvis en klassekammerat havde en drøm om at blive drag? Undersøg også, hvordan drags udfordrer normer og idealer omkring køn, krop og seksualitet før og nu.

Tv-udsendelsen er oplagt til brug i ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, og der er udarbejdet både kapitelsæt og pædagogisk vejledning til materialet.

Målgruppe

5.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Køn, Normer og idealer

Andre temaer om Køn

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden