Danmarks yngste dragqueen – del 1

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Dansk dokumentar i to dele. Jeppe er 12 år. Hans største drøm er at blive professionel dragqueen. Hans forældre tager kontakt til Jeppes store idol, dragartisten Tinus de Schunard. For hvad gør man, når ens dreng ikke gider spille fodbold og hellere vil optræde i kjole med lange negle?

I denne dokumentar følger vi Jeppes forvandling fra 12-årig skoledreng til Danmarks yngste dragqueen. Han føler sig mest som Jeppe, men han har også en anden og mere ekstrovert Roberta i sig, som han ikke kan og vil gemme væk. Vi følger Jeppe, da han skal fortælle klassekammeraterne om sit liv som drag (dressed as girl) – og de reagerer helt anderledes positivt, end Tinus mange år tidligere oplevede i sin omgangskreds.

I undervisningen kan man blandt undersøge, hvilke udfordringer forældrene har, og hvordan de støtter deres søn. Det er også interessant at sætte fokus på Jeppes store idol Tinus. Hvilken rolle spiller han, og hvorfor havde han det ikke lige så let som Jeppe, da han selv var barn? Spørg jer selv, hvordan I som klasse ville reagere, hvis en klassekammerat havde en drøm om at blive drag? Undersøg også, hvordan drags udfordrer normer og idealer omkring køn, krop og seksualitet før og nu.

Tv-udsendelsen er oplagt til brug i ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, og der er udarbejdet både kapitelsæt og pædagogisk vejledning til materialet.

Målgruppe

5.-10. klasse

Fag

Dansk

Type

TV udsendelse

Tema

Køn, Normer og idealer, Seksualitet

Andre temaer om Køn

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden