Dårlige vaner – fromme piger

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Engelsk dokumentarserie i fire dele. En hel måned uden sprut, telefoner og engangsknald! Fem unge festaber, Tyla, Rebecca, Paige, Sarah og Gabbi, tjekker ind på et nonnekloster, hvor “Den Guddommelige Kærligheds Døtre” har aflagt løfte om et liv med fattigdom, kyskhed og lydighed. De unge kvinder lever et totalt selvoptaget liv med fest, druk og tilfældig sex. Men er de lykkelige? Og kan klosterlivet med stilhed, åndelig fordybelse og afkald måske gøre en forskel?

I arbejdet med udsendelserne kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx kan eleverne forholde sig til sider af ‘sundhed og trivsel’, fx relationers betydning og følelsesmæssige dilemmaer.

Denne serie berører flere aktuelle emner fra de unges hverdag, fx sociale medier og den rolle, de spiller, selvbillede, druk, grænseoverskridende adfærd og familierelationer.

Til de fire udsendelser er der kapitelsæt, der viser nedslag i de nævnte emner og pigernes rejse ind i et andet liv. Disse nedslag kan bruges, hvis klassen skal arbejde med at følge bestemte vinkler på udsendelserne eller følge en eller flere pigers udvikling.

 

Målgruppe

8.-10. klasse

Fag

Engelsk

Type

TV udsendelse

Tema

Digitalt liv, Identitet, Relationer og følelser

Andre temaer om Digitalt liv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cybersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyberbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyberbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Med døden til følge af Lars Daneskov

Tema: Familieliv, identitet, relationer og følelser
Målgruppe: Mellemtrin og udskoling

Den døde drengs værelse ligger på første sal for enden ad gangen. Når Liva har venner på besøg, er det altid det, de vil se.

Det var der, hendes storebror Victor boede, og bag den lukkede dør ser værelset stadig ud nøjagtig, som det gjorde den dag, han døde for tre år siden. Lige indtil Liva opdager, at nogen har ligget i den redte seng, og Victor samtidig forsvinder fra sit eget klassefoto fra dengang. Victor er ikke blandt dem længere. Men måske er det lige præcis, hvad han er.

Med døden til følge er en gysende fortælling om sorg og savn og om forpligtelsen til at leve videre, også når andre dør.

Forlaget Gutkind

Introfilm

Guide til siden