Da Carl blev rasende

header-stripes-illustration

Om læremidlet

Billedbog. Carl vil lege alene med veninden Fanny. Men storebror Albert får hende ud på sin tømmerflåde. Carl falder i vandet på vej ud på tømmerflåden. Han bliver våd og rasende. Alligevel ender alt godt.

Vejledningen til “Da Carl blev rasende” giver et overblik over overlayet til e-bogen, som er en farverig og smuk billedbog med temaet venskab. Det pædagogiske overlay kan bookes sammen med e-bogen. Overlayet indeholder to ressourcer. Den første ressource er visualiseringer og forklaringer på 10 fokusord, som understøtter elevernes sprog- og tekstforståelse. Den anden ressource er en omskrivning af e-bogen, hvor udvalgte betydningsbærende ord er ændret. Herved opstår muligheden for, at eleverne får øje for, hvilken betydning forskellige valg på ordniveau har for tekstens budskab. Overlayet giver derfor god mulighed for at arbejde med bogen som dialogisk oplæsning og fortolkning.

I arbejdet med e-bogen kan man inddrage elementer af det obligatoriske emne ‘sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab’, fx ift. at eleverne kan tale med om temaerne familieliv, relationer og følelser samt trivsel.

Målgruppe

0-2. klasse

Fag

Dansk, Dansk som andetsprog

Type

E-bog

Tema

Familieliv, Relationer og følelser, Trivsel

Andre temaer om Familieliv

Digital dømmekraft

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om digital dømmekraft

Cypersikkerhed

Her er forskellige forløb, der lærer eleverne om det at færdes på nettet.

Cyberbullying

Cyperbullying fra British Council giver en god forklaring på, hvad forskellen er på bullying og cyperbulling er...

Mine favoritter

Online Kommunikation

Målgruppe

Fag

Type

Tema

Del favoritter på mail

Tag dine favoritter med dig. Send dine favoritmaterialer til din mail eller en kollega.

Introfilm

Guide til siden